Dalarnas Pärlor Grustouring 2024

Dalarnas Pärlor Grustouring / 5 – 8 september 2024
Ett tvådagars körupplägg där vi nyttjar Dalarnas fantastiska grusvägnät både av allmän och mer lokal karaktär. Vi färdas genom ett vidsträckt skogslandskap i Siljansbygden och dalabergslagen (varierat vägval för olika år!). Vi söker med glädje fina platser som både ger en skön körning och något vackert att titta på. Vi färdas på gamla forvägar och besöker fäbodar, gamla brukslämningar och andra intressanta platser som präglar landskapet i Dalarna och Bergslagen. Vi färdas i lugn takt men du bör ha vana av att köra på grus och tillbringa dagen i MC sadeln. Men det är grustouring så det är inte avancerad offroadkörning eller så kallat grusbus! Vi kör aldrig längre körpass än 50 - 80 minuter innan vi har ett stopp, kortare eller längre beroende på om det är dags för paus, fika eller lunch. Välkommen med på en tur i ett sensommarfagert Dalarna.

Så länge resan pågår är målet nått – MC-touring när den är som bäst!

Resebeskrivning
Vi samlas i Gagnef torsdag kväll den 5 september (se längre ner i informationen för adress och karta) och inleder med lite grillat och information runt dagarna som kommer. Det går bra att komma från 16 och klockan 19 samlas vi till vår första middag och information runt upplägget. Fika finns framställt vid ankomst! Vi bor tre nätter på Rönnegård Bädd&Frukost på Tallbacken i Gagnef i flerbäddsrum (2 - 5). Toalett, dusch och bastu finns i servicehus. Det finns också tillgång till bad i sjö inom gångavstånd. I kostnaden ingår allt boende, frukost varje morgon (fikapaket att ta med), dryck till alla fika i form av kaffe och te, två luncher samt inledande grillkväll och resterande middagar. Vi inkluderar även slutstädningen av rummen. Du behöver ha med sänglinne, termos för hett vatten, mugg, MC, MC-utrustning, personliga kläder och ett glatt humör.

Lämplig MC är princip alla MC som klarar att köra touring på grus och som du känner dig komfortabel med på grusväg (vilket i stort sett är alla). Lämpliga däck kan vara Michelin Anakee, Metzeler Tourance, Heidenau K60 och liknande, men det går också bra med grövre däck som Continental TKC80 eller Metzeler Karoo men det är absolut inte nödvändigt. Funkar även med rena landsvägsdäck, det är bara att sänka trycket något. Vi som guidar kommer att ha med enklare verktyg, punkteringslagning, pump, startkablar och reservdunk. Vi har även med första förband och enklare smärt- och resemediciner utifall olyckan skulle vara framme. Det finns också en enklare verkstad på plats i Gagnef om det skulle behövas.

Hur ser körupplägget ut
Vi kommer att köra på allmänna- och enskilda vägar, gamla forvägar och skogsbilvägar i och runt Siljansbygden och Dalabergslagen. Vi kommer mesta dels att köra på grus men en och annan vägstump med asfalt blir det också, men givetvis så lite som möjligt. Förutom körningen kommer guiderna även att berätta om de platser vi besöker och mer eller mindre sanna skrönor från trakten. För den som inte är nöjd när vi kommer hem på kvällen så kan vi som guidar även tipsa om extra turer och möjligheter att utforska trakten på egen hand. Det finns också möjlighet för den som vill att förlänga vistelsen på Tallbacken, både i början och slutet, men det måste då bokas speciellt. Vi har körpass fredag och lördag och startar då ca 9 för att återkomma runt 16 - 17 på eftermiddagen. Vi kommer att köra ca 50 mil totalt under två kördagar. Vi kör i två grupper med 5 - 10 minuter mellan grupperna så vid stoppen träffas alla. Vi kör med en guide längst fram och en i kön för båda grupperna och vi kör med upplägget Cornerman/Danska modellen (Beskrivs närmare på plats för den som inte känner till den metoden sedan tidigare).

Handlingar som ska med
För person Om du är förare måste du ha med dig giltigt förarbevis/körkort för fordonet som du kör på resan.
För fordon Du måste ha med registreringsbeviset för aktuellt fordon (den blå delen som fås från Transportstyrelsen). Saknas detta så kan det bli körförbud om man stoppas. Försäkringsbevis för fordonet.

Krav på fordonet
Aktuellt fordon för resan ska vara servat och utrustat för den typ av resa som är aktuell. Tänk speciellt på att däckens slitmån ska klara den sträcka som är aktuell, helst med marginal. Fordonet ska också vara besiktigat, registrerat för trafik och försäkrat för de länder där resan genomförs.

Försäkringar
Ronnegard Adventure AB har företagsförsäkring för all sin verksamhet vilket då också gäller arrangemang och resor men du som resenärer måste se till att du själv har en personlig reseförsäkring som också gäller för resa utomlands, om så är aktuellt. Normalt har du en reseförsäkring genom din hemförsäkring.

Särskilda resevillkor för resan
För resegaranti, allmänna resevillkor och information runt paketreselagen se Bokningssidan!
Om deltagarantalet blir lägre än 10 personer kan resan bli inställd. Du meddelas då detta i god tid, minst två månader före avresa. Du får då tillbaka hela anmälningsavgiften.

Anmälningsavgiften faktureras vid anmälan och räknas då också som bekräftelse av bokning. Slutbetalning av resan sker tidigast 40 dagar före avresa.

Övrigt att tänka på
Varje deltagare ska ha med sänglinne/reselakan och handduk.

Guider
Hans Rönnegård, Gagnef
Göran Svensson, Leksand

Frågor eller andra funderingar
Kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072 - 2046200

Arrangör
mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998 – 3421

Intressanta länkar
Inför resa, generella tips!
Här kan du följa resan på Facebook!
Hitta till Rönnegård Bädd & Frukost, Gagnef
Bildalbum från olika resor med mctouring.se
Här kan du se fler filmer med mctouring.se

Boka resa
Datum
Avresa: 2024-09-05
Hemresa: 2024-09-08
Priser

Priset för arrangemanget är 3 200 kronor inklusive alla skatter, resegaranti och anmälningsavgift på 500 kronor/person. Beräknat antal platser på resan är 18 – 24.

I priset för arrangemanget ingår
Boende i två, tre, fyr eller fembäddsrum/stuga med slutstädning, tre frukostar, två luncher, tre middagar samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, te och nått tilltugg samt all guidning.

Boka resa
Bilder
Ronnegard Adventure AB
Tallbacksvägen 19
SE 785 30 Gagnef
Org.nr: 556998-3421
Kontaktinformation
Personuppgiftspolicy
Producerad av
crossmenu