Våra guider

Vi är ett härligt gäng guider vars yttersta mål är att erbjuda dig underbart härlig MC-touring. MC-touring när den är som bäst på både asfalt och grus och varför inte också snö?

Vi har alla många års erfarenhet av att köra MC och då gärna på touring. Vi sprider gärna tips på hur du kan göra din resa bättre och det oavsett om det gäller packning, körning eller tips på nya härliga MC-vägar är eller platser värda att besöka.
Våra guider tar alltid ansvar för helheten med fokus på allt från tips runt körteknik, vägval, lämpliga stopp, mat och boende. Du kan alltid vända dig till våra guider om du behöver hjälp, råd eller annan information som berör resan.

Vi kör alltid med två guider på våra resor, en huvudguide och en hjälpguide så att det alltid finns en backup.
Hans Rönnegård, Gagnef
Hans har guidat MC-touringresor sedan slutet av 1990-talet och har en stor förkärlek för Skandinavien och då främst Sverige och Norge men hinner även med Italien och lite andra resor. Det blir resor både med boende på hotell, vandrarhem, stugor och i tält. Det är också MC-touring året runt vinter, vår, sommar och höst och på alla typer av underlag så länge det kan kallas MC-touring(resa med motorcykel på väg). Sin bana som MC-tourer startade Hans 1976, med nytaget MC-kort, med att hänga väskor på 125:an och dra iväg och den resan har bara fortsatt.
Gun Rönnegård, Gagnef
Gun har lång erfarenhet av MC-touring tillsammans med Hans allt sedan början av 80-talet. Det började med en Yamaha SR500 lastad med tält och trangiakök för att sedan gå vidare med CX500 med sidvagn, barn och packning. De senaste åren har det blivit mest Norge och då med inriktning på lite bekvämare boende och som passagerare.
Göran Svensson, Leksand
Göran har stor erfarenhet av guidad MC-touring och är sedan 2007 en av mctouring.se’s huvudguider på Skandinavien med stor förkärlek för Norge. Göran’s hjärta slår för Triumph och han har hunnit med flera olika modeller men mest brinner det för äventyr på en riktig Tiger. Göran återupptog sitt MC intresse på 1990-talet, efter ett uppehåll med familjebestyr, men nu är det fullt fokus på härlig MC-touring sommar som vinter.
Harri Wiklund, Gagnef
Harri är en erfaren MC entusiast och det oavsett vinter eller sommar. Harri är morgonpigg och luktar det nybryggt kaffe i rummet, stugan eller utanför tältet då vet du att det är dags att gå upp och göra Harri sällskap vid frukostbordet. Harri har lång erfarenhet av MC körning och har provat allt från sporthoj och custom till dagens äventyrshojar en MC entusiast av rang
Katarina Skaaret
Katarina älskar sin BMW GS 700 och packar gärna väskorna och ger sig ut på en tur i Sverige och Norge. Som boende passar både stuga och tält och det är givetvis äventyret från MC-sadeln som är i fokus. Med Katarina vid rodret så är det ordning och reda och full koll på läget. Katarina föredrar asfaltstouring men bangar inte heller för en eller annan grussträcka för att få uppleva det där lilla extra.
Övriga Guider
Till detta gäng tillkommer ytterligare fler hjälpguider som ofta hoppar in för att ge dig den bästa MC-touringupplevelsen
Stefan Uppgren, Gustafs
Hasse Bergström, Borlänge
Tommy Danielsson, Malung
Hasse Almquist, Borlänge
Ronnegard Adventure AB
Tallbacksvägen 19
SE 785 30 Gagnef
Org.nr: 556998-3421
Kontaktinformation
Personuppgiftspolicy
Producerad av
crossmenu