Norska Pärlor Hotelltouring 2023

Norska Pärlor Hotelltouring / 5 – 12 augusti 2023
Följ med på en resa med många historiska förtecken. En resa som bjuder både härlig MC-touring och härligt boende där vi går till dukat bord varje kväll för att avnjuta en härlig meny, ofta med stark lokal prägel! Vi siktar in oss på historiskt intressanta platser där det finns en speciell berättelse antingen för orten/platsen eller för det hotell som vi bor på. Vi börjar i hjärtat av Dalarna, Tällberg, och far sedan vidare västerut mot norska gränsen där vi tar sikte på norska fjäll och fjordar. Så välkommen med på en resa som bjuder lite mer lyx men ändå kryddas av härliga vägar, fantastiska vyer och en skön gemenskap.

Så länge resan pågår är målet nått – MC-touring när den är som bäst!

Resebeskrivning
Dag 1: Resan startar, som vi brukar, i Tällberg där den svenska turismens vagga en gång stod. Vi träffas där på lördag kväll den 5 augusti. Här njuter vi en härlig utsikt över Siljan från Hotellet. Här har vi vårt första boende och gemensamma middag. Vi samlas i receptionen för middag och information klockan 18.30. Välkommen att njuta en äkta dalaatmosfär och en vy över Siljan som är något extra.

Dag 2: Vi startar nu vår resa och tar oss upp genom Dalarna till Härjedalen där vi har vårt första boende.

Dag 3: Efter frukost gör vi oss redo igen för en tur och nu bär det av upp mot Jämtland och Storsjön och här har vi sedan vårt nästa boende i trakterna runt Åre.

Dag 4: Vi fortsätter sedan över gränsen till Norge och ner förbi Trondheim och strax söder därom har vi sedan nästa boende.

Dag 5: Nu har vi nått Vestlandet med de högsta fjällen och djupaste fjordarna och här har vi nu också ett boende.

Dag 6: Vi fortsätter utforskningen av Vestlandet och har ytterligare en övernattning här innan det åter är dags att ta ut riktning hemåt.

Dag 7: Nu finns det ingen återvändo utan vi tar sikte på svenska gränsen och vägen hemåt. Men innan vi avslutar det hela så har vi en sista gemensam övernattning i trakterna av Hamar/Elverum.

Dag 8: Nu är det en dag av avsked och lite beroende av vart vi ska i Sverige så finns det ett flertal olika vägval. För den det passar så kan man haka på oss guider mot Dalarna och Gagnef och vidare ner mot Stockholmsregionen.

Är det någon som skulle önska så går det att få vandrarhemsboende på Rönnegård Bädd & Frukost. Ingår inte i resan men kan köpas till för 325:-/person

Boende
Vi kommer att bo på utvalda hotell med lite extra särprägel och gärna en historia som stammar en bra bit bakåt i tiden. Det innebär att standarden kan variera från ren lyx till det lite enklare men det är inte helt ovanligt att det är det där lilla enkla hotellet som bjuder på mest charm. Vi har ofta fokus på det historiska och klassiska vid valet av hotell, antingen med hotellet i fokus eller den plats där hotellet ligger. Vi har för resan bokat dubbelrum men om någon önskar så kan det gå att få enkelrum mot en extra kostnad.

Mat
Vi bor som sagt på hotell och vi har bokat halvpension vilket innebär att vi har dukad frukost och middag varje dag. Frukosten serveras normalt runt 8.00(07.30) och middagen 19-19.30. Middagen serveras oftast vid bordet men ibland kan det också vara i form av middagsbuffé. Lunch äter vi efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen någon gång mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset). Se också till att du alltid har vatten/dryck lätt tillgängligt i packningen. Det är också bra att alltid ha en extra lunch (smörgås, Risifrutti, frukt eller liknande) med i bagaget ifall vi hamnar så att det inte finns något bra alternativ.

Pris för resan
Priset för det hela är 15 900 kronor för förare och 14 900 kronor för passagerare inklusive alla skatter, resegaranti och anmälningsavgift på 1000 kronor/person. Det kan även finnas möjlighet till enkelrum men då tillkommer en kostnad på ca 2 700 kr/person. Beräknat antal platser på resan är 14 – 18.

I priset för resan ingår
Boende i tvåbädds hotellrum med halvpension, frukost och middag ingår, (dryck utöver måltidsdryck ingår ej) samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, te och nått tilltugg samt all guidning.

Handlingar som ska med
För person Vid utlandsresa ska du ha med ditt pass även om det inte är nödvändigt i alla länder. Du ska även ha med ditt EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet som beställs hos Försäkringskassan). Om du är förare måste du ha med dig giltigt förarbevis/körkort för fordonet som du kör på resan.

För fordon
Du måste ha med registreringsbeviset för aktuellt fordon (den blå delen som fås från Transportstyrelsen). Saknas detta så kan det bli körförbud om man stoppas i många länder i Europa och EES. Försäkringsbevis för fordonet.

Krav på fordonet
Aktuellt fordon för resan ska vara servat och utrustat för den typ av resa som är aktuell. Tänk speciellt på att däckens slitmån ska klara den sträcka som är aktuell, helst med marginal. Fordonet ska också vara besiktigat, registrerat för trafik och försäkrat för de länder där resan genomförs.

Försäkringar
Ronnegard Adventure AB har företagsförsäkring för all sin verksamhet vilket då också gäller arrangemang och resor men du som resenärer måste se till att du själv har en personlig reseförsäkring som också gäller för resa utomlands, om så är aktuellt. Normalt har du en reseförsäkring genom din hemförsäkring.

Särskilda resevillkor för resan
För resegaranti, allmänna resevillkor och information runt paketreselagen se Bokningssidan!
Om deltagarantalet blir lägre än 10 personer kan resan bli inställd. Du meddelas då detta i god tid, minst två månader före avresa. Du får då tillbaka hela anmälningsavgiften.

Anmälningsavgiften faktureras vid anmälan och räknas då också som bekräftelse av bokning. Slutbetalning av resan sker tidigast 40 dagar före avresa.

Övrigt att tänka på
Inget specifikt förutom ett glatt humör 😊

Guider
Hans Rönnegård, Gagnef
Gun Rönnegård, Gagnef

Frågor eller andra funderingar
Kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072 - 2046200

Arrangör
mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998 – 3421
Intressanta länkar
Inför resa, generella tips!
Här kan du följa resan på Facebook!
https://www.facebook.com/groups/1409972219271975/
Hitta till Green Hotell, Tällberg!
https://www.greenhotel.se/sv/
Bilder från resan 2016!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=1300217906709285

Ruttbeskrivning
En grov ruttbeskrivning finns i beskrivningen av resan ovan. Ett par veckor före resans start kommer det att finnas mer exakta rutter för nedladdning till GPS eller mobil. Information om detta kommer att skickas ut till alla deltagare på resan tillsammans med instruktioner för hantering av ruttfilerna. Justering av rutten på grund av väder, trafik eller andra påverkande faktorer kan ske både före och under resan.

Boka resa
Datum
Avresa: 2023-08-05
Hemresa: 2023-08-12
Priser

Pris för resan
Priset för det hela är 15 900 kronor för förare och 14 900 kronor för passagerare inklusive alla skatter, resegaranti och anmälningsavgift på 1000 kronor/person. Det kan även finnas möjlighet till enkelrum men då tillkommer en kostnad på ca 2 700 kr/person. Beräknat antal platser på resan är 14 – 18.

I priset för resan ingår
Boende i tvåbädds hotellrum med halvpension, frukost och middag ingår, (dryck utöver måltidsdryck ingår ej) samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, te och nått tilltugg samt all guidning.

Boka resa
Bilder
Ronnegard Adventure AB
Tallbacksvägen 19
SE 785 30 Gagnef
Org.nr: 556998-3421
Kontaktinformation
Personuppgiftspolicy
Producerad av
crossmenu