Norska Pärlor Tälttouring 2024

Norska Pärlor Tälttouring / 6 – 13 juli 2024
En resa som tar oss till några av Norges vackraste platser och vägar! Vi färdas mest på asfalt men även någon grusväg som bjuder på det där lilla extra i det norska fjäll- och fjordlandskapet. Vi bor i stora tält med ståhöjd och sover på eget liggunderlag och i egen medhavd sovsäck. Vi lagar gemensam frukost och äter en enklare lunch ute efter vägen. Middagen ordnas antingen på egen hand utanför tältet eller på närmaste bykrog. Vi färdas i lugn takt och har aldrig längre körpass än 50 – 80 minuter. En resa med ett enkelt och friluftsmässigt boende men som bjuder på storslagen natur och härliga hojvägar och ett härligt kamratskap. Passar alla typer av hojar och förare! Det kan kanske upplevas spartanskt att resa på detta sätt men det ger en härlig extra krydda till ditt MC-äventyr. Så välkommen med och upplev några av Norges vackraste Pärlor.

Så länge resan pågår är målet nått – MC-touring när den är som bäst!

Resebeskrivning
Dag 1: Vi samlas i Tällberg, Leksand den 6 juli där vi också har vår första övernattning. På kvällen har vi en samling med kvällsfika vid 19 då vi även ger möjlighet till lite presentation av alla deltagare och guider men också mer information om vår gemensamma resa. Det går bra att anlända från klockan 16, då finns kaffe och lite tilltugg framdukat.

Dag 2 - 7: Vi tar oss mot norska gränsen och vidare in i Norge. Årets resa kommer att sikta in sig på områden i södra Norge med tillexempel Telemark som är ett fint område med många härliga små vägar och gott om höga fjäll. Vi kommer att ta oss in norr om Oslo och som vanligt undviker vi de större vägarna och plockar godbitarna som löper däremellan. Vi landar till sist åter igen i närheten runt svenska gränsen där vi har vår sista gemensamma övernattning.

Dag 8: Nu tar vi sikte hemåt och var och en den väg som passar bäst. För de som ska åt Dalarna och Mälardalen går det bra att följa guiden/erna även denna dag.

Boende
Vi kommer att bo på svenska och norska campingplatser i stora tipis/tältkåtor med toalett och dusch i servicebyggnad. Ett enkelt men trivsamt boende. Alla tält är utrustade med golv och upphängningsanordning för kläder. Det som behöver plockas med på resan för sovandet är liggunderlag och sovsäck. Glöm inte heller handduk! Sovsäcken bör vara en tre säsongers (vår, höst och sommar) som då även klarar lite kyligare nätter. Tänk också på att liggunderlaget inte kan vara av typen uppblåsbar ”extrabädd”. Ett sådant liggunderlag är alldeles för stort och fem sådana får inte plats i ett 9-mannatält. Liggunderlaget får gärna vara av upplåsbar modell men då inte större än ett vanligt liggunderlag (max ca 70 x 200 cm). Ta gärna också med en stol att sitta på för mysiga kvällar under tarpen, det finns smarta ihop fällbara som funkar bra.

Mat
Frukost ingår i resan och tillreds av gruppen tillsammans. I frukosten ingår fil eller yoghurt, müsli, ost och skinka, margarin/smör, bröd, kaffe eller te. Vi guider står för alla inköp! Vi bjuder även på kaffe och te med tilltugg för fikapauser i det gröna. Varje deltagare har med sig en termos som fylls på med hett vatten innan avfärd varje dag. Vi har med en stor vattenkokare och ett gaskök. Lunch och middag äter vi efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset). På kvällen samlas vi mellan 19 – 20 för gemensam avgång till middag för de som så önskar (middag ingår inte i priset). Det går också givetvis bra att tillreda sin egen middag under tarpen framför tältet vilket många brukar föredra. En lunch ingår dock i priset på resan och är mat som vi kan tillreda på plats efter vägen om det saknas andra alternativ, varför inte vid en fin bäck på fjället. Alla deltagare på resan ska också se till att det alltid finns ett alternativ till lunch i den egna packningen ifall det inte finns något annat att tillgå, till exempel frukt, Risifrutti, Yoghurt eller något annat som passar. Glöm inte heller att det ska finnas något att dricka under resan och det ska vara lätt tillgängligt i packningen.

Handlingar som ska med
För person Vid utlandsresa ska du ha med ditt pass även om det inte är nödvändigt i alla länder. Du ska även ha med ditt EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet som beställs hos Försäkringskassan). Om du är förare måste du ha med dig giltigt förarbevis/körkort för fordonet som du kör på resan.

För fordon
Du måste ha med registreringsbeviset för aktuellt fordon (den blå delen som fås från Transportstyrelsen). Saknas detta så kan det bli körförbud om man stoppas i många länder i Europa och EES. Försäkringsbevis för fordonet.

Krav på fordonet
Aktuellt fordon för resan ska vara servat och utrustat för den typ av resa som är aktuell. Tänk speciellt på att däckens slitmån ska klara den sträcka som är aktuell, helst med marginal. Fordonet ska också vara besiktigat, registrerat för trafik och försäkrat för de länder där resan genomförs.

Försäkringar
Ronnegard Adventure AB har företagsförsäkring för all sin verksamhet vilket då också gäller arrangemang och resor men du som resenärer måste se till att du själv har en personlig reseförsäkring som också gäller för resa utomlands, om så är aktuellt. Normalt har du en reseförsäkring genom din hemförsäkring.

Särskilda resevillkor för resan
För resegaranti, allmänna resevillkor och information runt paketreselagen se Bokningssidan!

Om deltagarantalet blir lägre än 10 personer kan resan bli inställd. Du meddelas då detta i god tid, minst två månader före avresa. Du får då tillbaka hela anmälningsavgiften.

Anmälningsavgiften faktureras vid anmälan och räknas då också som bekräftelse av bokning. Slutbetalning av resan sker tidigast 40 dagar före avresa.

Övrigt att tänka på
Varje deltagare ska ha med sovsäck, liggunderlag, handduk, tallrik, bestick samt en termos som fylls med hett vatten varje morgon före avfärd.

Guider
Hans Rönnegård, Gagnef 

Intressanta länkar
Inför resa, generella tips!
Här kan du följa resan på Facebook!
Hitta till Tällbergs camping, Leksand och starten på resan 
Bildalbum från olika resor med mctouring.se
Här kan du se filmer från resor med mctouring.se

Ruttbeskrivning
En grov ruttbeskrivning finns att se i resebeskrivningen ovan. Ett par veckor före resans start kommer det att finnas mer exakta rutter för nedladdning till GPS eller mobil. Information om detta kommer att skickas ut till alla deltagare på resan tillsammans med instruktioner för hantering av ruttfilerna. Justering av rutten på grund av väder, trafik eller andra påverkande faktorer kan ske både före och under resan.

Boka resa
Datum
Avresa: 2024-07-06
Hemresa: 2024-07-13
Priser

Priset för resan är 4 200 kronor inklusive alla skatter, resegaranti och anmälningsavgift på 500 kronor/person. Beräknat antal platser på resan är 13–18.

I priset för resan ingår
I priset för resan ingår Boende i 9-manna tipi/kåta med 5 personer i varje, frukost som vi tillreder gemensamt under tarpen(tälttak) utanför tälten, en lunch, samt fika förmiddag och eftermiddag på dagsturerna med kaffe, te och nått tilltugg samt all guidning.

Boka resa
Bilder
Ronnegard Adventure AB
Tallbacksvägen 19
SE 785 30 Gagnef
Org.nr: 556998-3421
Kontaktinformation
Personuppgiftspolicy
Producerad av
crossmenu