Svenska Landsvägspärlor 2023

Svenska Landsvägspärlor 13 – 18 juni 2023
Ett upplägg på fem dagar där vi tar vara på försommaren och utforskar det fantastiska landsvägsnät som finns runt om i Sverige! Vi väljer de landsvägar som blivit lite bortglömda och hamnat på sidan av men som leder till alla de platser som var knutpunkter och viktiga landmärken i en annan tid. Vi passerar gamla bruk, gruvor och kyrkor som står kvar som monument över en tid som flytt. Vi bor på camping, gästgiverier, Pensionat och B&F som även de passar in i hela upplägget. I resan ingår allt boende, frukost och middag för fyra nätter. Vägarna är av varierad standard men perfekta att utforska med motorcykel. De flesta är asfalterade men det kan även bli någon mindre grussträcka så vi slipper lämna den gamla landsvägen och ge oss ut i det större riksvägnätet. Vi färdas i lugn takt och har ett stopp minst var 50 – 80 minut, anpassat till lämpliga stoppställen. Vi har dagsetapper på mellan 20 – 35 mil. Så välkommen med att upptäcka nya vägar lite vid sidan av och som gjorda för ett upplägg där det är resan som är målet.

Så länge resan pågår är målet nått – MC-touring när den är som bäst!

Resebeskrivning
Dag 1: Vi samlas på Tallbacken i Gagnef den 13 juni för middag och information runt 19. Det går bra att anlända från kl. 16 då finns det kaffe och lite tilltugg framdukat. Vi har vårt boende i stuga/rum med dusch och toalett i servicehus.
Dag 2 - 5: Årets resa går mot Höga Kusten och alltså norrut sett från Gagnef som är startplatsen. Vi tar oss upp genom Dalarna och Hälsingland innan vi når Medelpad och Ångermanland och trakterna kring Nordingrå (Höga Kusten). Efter att vi utforskat Höga Kusten tar vi oss sedan ner mot Hälsingland där vi har vår sista gemensamma övernattning.
Dag 6: Nu tar vi sikte hemåt igen. För den det passar så kan man haka på oss guider på vår väg söderut tillbaka till Dalarna och Gagnef. Övriga tar sikte på sina hemtrakter men fortsatt med härliga MC vägar i siktet!

Boende
Vi bor på camping, vandrarhem, pensionat eller mindre hotell. Standarden är oftast enkel och kan variera mellan de olika boendena men vi försöker alltid leta efter det lilla extra som ger en helhetsupplevelse som är värd att minnas.

Mat
Vi bor som sagt på camping, vandrarhem, pensionat, eller hotell och vi har bokat halvpension vilket innebär att vi har dukad frukost och middag varje dag. Eventuellt kan middagen vara på en annan plats än där vi har vårt boende. Frukosten serveras normalt runt 8.00(07.30) och middagen 19-19.30. Lunch äter vi efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen någon gång mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset). Se också till att alltid ha vatten/dryck lätt tillgängligt i packningen. Det är också bra att alltid ha en extra lunch (smörgås, Risifrutti, frukt eller liknande) med i bagaget i fall vi hamnar så att det inte finns något bra annat alternativ.

Pris för resan
Priset för det hela är 5 900 kronor för förare och 5 400 kronor för passagerare inklusive alla skatter, resegaranti och anmälningsavgift på 500 kronor/person. Beräknat antal platser på resan är 14 - 18.

I priset för resan ingår
Boende i två, tre eller fyrbäddsrum/stuga, fem frukostar, fem middagar (dryck utöver måltidsdryck ingår inte) samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, te och nått tilltugg samt all guidning.

Handlingar som ska med
För person Vid utlandsresa ska du ha med ditt pass även om det inte är nödvändigt i alla länder. Du ska även ha med ditt EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet som beställs hos Försäkringskassan). Om du är förare måste du ha med dig giltigt förarbevis/körkort för fordonet som du kör på resan.

För fordon
Du måste ha med registreringsbeviset för aktuellt fordon (den blå delen som fås från Transportstyrelsen). Saknas detta så kan det bli körförbud om man stoppas i många länder i Europa och EES. Försäkringsbevis för fordonet.

Krav på fordonet
Aktuellt fordon för resan ska vara servat och utrustat för den typ av resa som är aktuell. Tänk speciellt på att däckens slitmån ska klara den sträcka som är aktuell, helst med marginal. Fordonet ska också vara besiktigat, registrerat för trafik och försäkrat för de länder där resan genomförs.

Försäkringar
Ronnegard Adventure AB har företagsförsäkring för all sin verksamhet vilket då också gäller arrangemang och resor men du som resenärer måste se till att du själv har en personlig reseförsäkring som också gäller för resa utomlands, om så är aktuellt. Normalt har du en reseförsäkring genom din hemförsäkring.

Särskilda resevillkor för resan
För resegaranti, allmänna resevillkor och information runt paketreselagen se Bokningssidan!
Om deltagarantalet blir lägre än 10 personer kan resan bli inställd. Du meddelas då detta i god tid, minst två månader före avresa. Du får då tillbaka hela anmälningsavgiften.

Anmälningsavgiften faktureras vid anmälan och räknas då också som bekräftelse av bokning. Slutbetalning av resan sker tidigast 40 dagar före avresa.

Övrigt att tänka på
Varje deltagare ska ha med sänglinne/reselakan och en handduk samt en termos som fylls med hett vatten varje morgon före avfärd.

Guider
Hans Rönnegård, Gagnef

Frågor eller andra funderingar
Kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072 - 2046200

Arrangör
mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998 – 3421
Intressanta länkar
Inför resa, generella tips!
Här kan du följa resan på Facebook!
https://www.facebook.com/groups/1120185088000863/
Hitta till Rönnegård Bädd & Frukost, Gagnef!
http://www.ronnegard.se/
Bilder från resan 2019!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=2411787982218933
Bilder från resan 2017!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=1500960893301651
Bilder från resan 2016!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=1255878957809847

Ruttbeskrivning
Här är en grov ruttbeskrivning av resan. Men observera att den är grov och att inte alla vägalternativ är markerade då vi ofta kör den mindre vägen på andra sidan älven, sjön eller uppe längs med bergskanten. Ett par veckor före resans start kommer det att finnas mer exakta rutter för nedladdning till GPS eller mobil. Information om detta kommer att skickas ut till alla deltagare på resan tillsammans med instruktioner för hantering av ruttfilerna. Justering av rutten på grund av väder, trafik eller andra påverkande faktorer kan ske både före och under resan.

Boka resa
Datum
Avresa: 2023-06-13
Hemresa: 2023-06-18
Priser

Pris för resan
Priset för det hela är 5 900 kronor för förare och 5 400 kronor för passagerare inklusive alla skatter, resegaranti och anmälningsavgift på 500 kronor/person. Beräknat antal platser på resan är 14 - 18.

I priset för resan ingår
Boende i två, tre eller fyrbäddsrum/stuga, fem frukostar, fem middagar (dryck utöver måltidsdryck ingår inte) samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, te och nått tilltugg samt all guidning.

Boka resa
Bilder
Ronnegard Adventure AB
Tallbacksvägen 19
SE 785 30 Gagnef
Org.nr: 556998-3421
Kontaktinformation
Personuppgiftspolicy
Producerad av
crossmenu